Protetică
Despre protetică
Un singur dinte lipsă sau un rând de dinți lipsă vă pot diminua aspectul zâmbetului. Mai important, totuși, golurile și spațiile pot avea un impact negativ asupra funcției generale și asupra sănătății bucale.
La Clinica Stomatologică Dentamar Exclusive vă puteți recăpăta zâmbetul cu o lucrare dentară executată de medicii și tehnicienii noștri astfel vă păstrați sănătatea dinților și a gingiilor. Aici, echipa noastră vă va îndruma despre îngrijirea ulterioară a lucrării dentare și despre cum vă puteți întreține dantura în anii următori.
Despre lucrările dentare
Punțile dentare au fost folosite de zeci de ani, pentru a înlocui dinții lipsă.
Această restaurare poate fi realizată dintr-o varietate de materiale, inclusiv metal, zirconiu (metal alb), ceramică sau porțelan topit cu metal.
O punte este formată din minim două coroane dentare cu dinți artificiali între ele.
Coroanele sunt lipite de dinții naturali adiacenți, iar dinții protetici refac zâmbetul dumneavoastră.
În general, întreg procesul de realizare a punții dentare poate fi finalizat în câteva ședințe.
Îngrijire inițială post-tratament
Imediat după cimentarea lucrării dentare, este posibil să aveți o ușoară sensibilitate în zonă. Aceste efecte secundare sunt tipice și în general, se diminuează după câteva zile. Pentru a ușura orice disconfort, luați un analgezic fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofen. Deși zona poate fi încă nevindecată complet, este important să o păstrați curată. Periați și folosiți ață dentară fără a crea însă un disconfort în zona lucrării dentare, puteți să folosiți o soluție de gură antibacteriană pentru a ține la distanță bacteriile dăunătoare.
Sfaturi pentru a vă întreține puntea dentară
Odată ce lucrarea dvs. a fost cimentată permanent, vă puteți bucura de un zâmbet frumos și funcțional. Pentru a menține noua restaurare să arate și să se simtă grozav în anii următori, urmați câteva îndrumări simple:
- Periați de două ori pe zi acest lucru va ajuta la eliminarea iritanților și la menținerea bacteriilor orale la nivel scăzut. In caz contrar nu durează mult până când depunerile de placă și tartrul se acumulează în jurul dinților și de-a lungul liniei gingiilor.
- Evitați pastele de albire, deoarece pot fi prea dure și pot deteriora lucrarea dentară.
- Folosiți ața dentară o dată pe zi.
Întreaga punte este susținută de dinții naturali adiacenți. Dacă aceștia sunt compromiși, riscați să vă pierdeți restaurarea dentară. Prin urmare, este extrem de important să îi îngrijiți în mod corespunzător. Curățați între toți dinții naturali cel puțin o dată pe zi. Acest lucru va reduce riscul de carii și boli ale gingiilor. Curățați lucrarea dentară. Trebuie să curățați în mod regulat îndepărtând resturile și particulele de mâncare care prin staționarea în cavitatea bucală pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
Adresați-vă medicului dentist pentru recomandări de produse de igienă bucală.
Participați la controale de rutină
Examenele și curățirea regulată sunt esențiale pentru toată lumea. Cu toate acestea, dacă aveți o punte dentară sau alt tip de restaurare, aceste practici sunt și mai importante. Din ce în ce mai mulți pacienți își programează vizite de două ori pe an, astfel că reduc la minim riscul apariției bolilor dentare prin prevenirea acestora.
Cu toate acestea, dacă sunteți susceptibil la boli ale gingiilor, carii sau alte probleme dentare, medicul dentist vă poate recomanda întâlniri mai dese.