Endodonție

Despre endodonție

Endodonția este o ramură a medicinei dentare, poate cea mai migăloasă și fără efecte estetice vizibile, însă foarte importantă pentru sănătatea dinților tăi naturali.

Termenul de endodonție este derivat din două cuvinte grecești – „endo” care înseamnă interior și „odons” care înseamnă dinte. Luate împreună, aceste cuvinte înseamnă studiul părții interioare a dintelui.

Tratamentul de canal

În stomatologie, endodonția se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor pulpei dentare și ale țesuturilor înconjurătoare. Pulpa dentară este țesutul moale din centrul dintelui care conține nervii, vasele de sânge și limfatice și țesut conjunctiv.

Pulpa este protejată de partea exterioară a dintelui, smalțul, precum și de dentina care se află sub smalț. Această carcasă dură a pulpei o protejează împotriva infectării cu microbii prezenți în gură.

În cazurile de carie, acest înveliș exterior se erodează și formează mici găuri sau cavități care expun pulpa dentară la acești microbi, precum și la temperaturi calde și reci. Deoarece pulpa este bogată în nervi și vase de sânge, infecția pulpei poate duce la sensibilitate și dureri de dinți.

Practica endodonției se ocupă în primul rând de îndepărtarea pulpei dentare bolnave și înlocuirea acesteia cu material de obturație, o operație cunoscută sub numele de obturație de canal.

În timpul procedurii de tratament a canalului, pulpa inflamată este îndepărtată și sistemul de canal radicular este curățat și sigilat temeinic.

Tratamentul de canal se efectuează sub anestezie locală. Procedura nu trebuie să fie dureroasă.

Medicii Clinicii DENTAMAR Exclusive iau toate măsurile înainte de a începe orice tratament pentru a se asigura că pacienții sunt confortabili și că dintele și țesuturile din jur sunt complet anesteziate.

Clinica noastră dispune de cele mai noi tehnologii în domeniu. Microscopul de mare rezoluție, aparatura radiologică și computerul tomograf din dotarea clinicii contribuie semnificativ la diagnosticarea și tratarea cu mare precizie a bolilor de canal.

Tratamentul de canal este de obicei finalizat într-o singură programare la cabinetul nostru, dar numărul de vizite depinde de cazul tău particular. Unele motive pentru care un dinte poate avea nevoie de o a doua programare sunt rădăcinile calcificate, inflamația sau infecția destul de mare, curburi semnificative ale rădăcinii sau anatomia dificilă a rădăcinii.

Ocazional sunt necesare mai mult de două programări. Este foarte important ca tratamentul să fie făcut corect și complet astfel încât dintele să poată fi salvat de la extracție.

Întreabă-ne despre endodonție

GDPR

15 + 7 =