Implantologie

Despre implantologie

Pierderea dinților este o problemă majoră care afectează mulți oameni la un moment dat. Puteți pierde unul, mai mulți sau chiar toți dinții din cauza traumatismelor dentare, a bolilor gingiilor, a rănilor sau a altor factori. Tehnologia dentară în momentul de față a avansat la un nivel foarte înalt astfel că se pot oferi soluții pentru toate aceste probleme. Implanturile dentare sunt considerate pe scară largă opțiunea ideală de înlocuire a dinților, deoarece înlocuiesc structurile de rezistență ale dinților lipsă, oferind o bază fermă și solidă pentru coroana dentară și astfel se redă în mod sigur și fidel funcționalitatea și estetica danturii dumneavoastră.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt compuse în esență din stâlpi (bonti )de titan, un material total biocompatibil. Acești stâlpi sunt implantați chirurgical în osul maxilarului sau al mandibulei în locul dinților lipsă sau extrași. Implanturile dentare suportă mai multe variante de restaurări dentare, inclusiv coroane simple, punți dentare sau un set de proteze dentare.

Există o serie de opțiuni pentru cei cu mai mulți dinți lipsă, așa că stabilirea unei întâlniri cu medicii noștri pentru a avea o examinare amănunțită pentru a determina cea mai bună cale de urmat către o nouă viață de sănătate orală și generală mai bună.

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul implantologiei dentare, în cadrul Clinicii DENTAMAR Exclusive, Dr. Pralea Iulian vă poate oferi soluții de ultimă generație, cu implanturi de top de la firmele Bredent și Dentium.

Sistemele actuale de implant folosite de clinica noastră- SKY fast & fixed – au avantajul că puteți avea, foarte repede, dinţi ficşi (temporari) cu care veți putea mânca, vorbi și zâmbi imediat după operaţie, reluându-vă astfel viaţa socială într-un timp record.

Tehnologia avansată folosită în cabinetele noastre ne permite stabilirea precisă a planului de tratament. Răspunsurile la întrebările normale pe care orice pacient le pune când ia în calcul începerea unui tratament dentar, „Cât durează?„, „Care sunt costurile totale?” se regăsesc încă de la prima întrevedere cu medicul când se face un plan amănunțit de acțiune, bazat pe investigații și scanări radiologice dar și în funcție de istoricul dumneavoastra medical.

Etapele implantului dentar

Procesul de implant dentar necesită mai multe etape de tratament pe parcursul mai multor luni. Deși poate părea mult timp, rezultatul final merită din plin.

Aici, la Clinica DENTAMAR Exclusive, Dr. Pralea Iulian suntem mândri că folosim proceduri care vă pot reda zâmbetul în timpul cel mai scurt, fără dureri și fără stres.

Existența Laboratorului de Tehnică DENTARĂ propriu scurtează toate etapele intermediare ale realizării lucrărilor dentare. Tehnicienii noștri au o experiență de peste 25 ani, oferind astfel garanția calității și esteticii dinților dumneavoastră.

În general pacienții trebuie să parcurgă următorii pași principali:

N

Consultație și stabilirea planului de tratament

N

Operație de implant dentar

N

Osteointegrare

N

Restaurarea dentară finală

consultația inițială pentru implant dentar, echipa noastră trebuie să stabilească dacă sunteți candidat pentru implanturi sau dacă aveți nevoie mai întâi de unele tratamente preliminare. De exemplu, unii indivizi au nevoie de terapie pentru boli ale gingiilor sau de o grefă osoasă înainte de a face implantul. Pentru a face această determinare, medicul dentist vă va examina amănunțit gura și va afla despre istoricul dumneavoastră medical. De asemenea se va face o scanare completă cu Computerul Tomograf pentru a stabili cu precizie planul personalizat.

Simțiți-vă liber să puneți orice întrebări pe care le puteți avea în timpul consultației – vrem să vă simțiți încrezători în deciziile dumneavoastră de tratament !

După consultație, veți avea o idee corectă despre ceea ce vă puteți aștepta în timpul ședințelor viitoare de înlocuire a dinților.

Această abordare a îngrijirii bazată pe munca de echipă vă asigură că vă bucurați de un serviciu excelent, cu adevărat expert pentru fiecare parte a procedurii dumneavoastră de implant dentar. În timpul intervenției chirurgicale, medicul dumneavoastră va face o incizie in tesutul gingival. Apoi, va introduce cu grijă implanturile dentare în osul maxilarului, dupa care se sutureaza gingia. Operația este mai confortabilă decât se așteaptă majoritatea pacienților și este obișnuit ca aceștia să se simtă suficient de bine astfel încât să poată relua activitățile obișnuite într-o zi sau două.

După intervenția chirurgicală, va începe un proces biologic natural cunoscut sub numele de osteointegrare. Este ceea ce permite implanturilor să se lege de osul din jurul lor și să servească drept rădăcini protetice solide pentru viitorii dumneavoastră dinți. Osteointegrarea durează de obicei cel puțin câteva luni. Odată ce a avut loc o osteointegrare adecvată, peste implanturile dumneavoastră se vor pune bonturile de vindecare. Bonturile sunt mici piese de conectare care servesc la refacerea tesutului gingival. (Unii pacienți primesc bonturi în același timp cu operația lor inițială de implant.)

În următoarea fază, medicii DENTAMAR Exclusive împreună cu tehnicienii dentari vor proiecta și vor realiza cu mare atenție și precizie coroanele, puntea sau proteza dentară care vă vor însoți implanturile dentare. Pentru a realiza acest lucru, vom lua imagini și amprente detaliate ale gurii dumneavoastră. Aceste date, împreună cu notele detaliate de la medicul dentist, le vom trimite către colegii noștri de la laborator. După ce laboratorul de tehnica dentară vă fabrică lucrarea dentară, vom verifica potrivirea acesteia și ne vom asigura că sunteți mulțumit de aspectul ei înainte de a face retusurile finale. Odată ce dinții dumneavoastră noi sunt la locul lor, puteți începe să vă bucurați de beneficiile zâmbetul reînnoit!

Avantajele implantului dentar

Procedură ușor invazivă

Datorită tehnologiei avansate, cu ajutorul Computerului Tomograf medicul dentist determină milimetric locul și tipul implantului dentar, făcând operația foarte precisă.

Implantul dentar imită perfect dinții naturali

Implantul dentar, odată montat și integrat în structura osoasă îți permite să mănânci normal, să vorbești normal deoarece implanturile arată, se simt, se comporta ca dinții naturali. De obicei oamenii nu observă nicio diferență.

Implanturile dentare mențin sănătatea orală

Implanturile dentare se integrează în structura osoasă și se comportă aproape ca rădăcinile unui dinte, astfel că previne reabsobția osoasă care apare în locurile unde lipsesc dinții. Prin inserarea implantului dinții adiacenți sunt stabilizați și astfel se stopează migrarea acestora și apariția unor goluri între dinții naturali.

Specialiști implantologie:

Dr. Pralea Iulian - Clinica DENTAMAR Exclusive

Dr. Pralea Iulian
Medic dentist, coordonator clinică

Întrebați-ne despre implantologie

GDPR